Aniré al teatre

FacebookLinkedInMeneameBlogger PostShare

Permeteu-me que parli en primera persona. Tinc una bona amiga de Tarragona que va fer l’aniversari fa uns mesos. Ens vam conèixer en un curs ara fa uns anys i no hem perdut el contacte des de llavors. Ahir em va enviar un correu electrònic i em va convidar a anar al teatre amb ella i uns amics de l’Associació de Persones Sordes de Tarragona i Comarques. Era una activitat bastant diferent a les que solen fer i, suposo que per això, en tenia moltes ganes.

L’obra ja estava triada. Mancava seleccionar el dia que ens anava millor a tots. Ja em van avisar que havia de ser el 10 o l’11 de novembre, les úniques dates que s’ofereix l’obra subtitulada, amb anell magnètic per a gent amb audiòfon i amb audiodescripció per a cecs. Bé, no seria complicat posar-nos d’acord.

Aconseguir fer la cultura accessible sempre ha estat el meu punt dèbil. Un valor com el cultural hauria de poder ser universal. La meva primera idea després de veure que es feia teatre accessible a Catalunya (mai havia estat gaire segura que existís), va ser buscar quines altres obres eren accessibles per poder sorprendre a la meva amiga i anar un dia les dues al teatre (li dec un regal d’aniversari). Però res. Només hi ha un teatre a tot Catalunya que ofereixi aquests serveis i haurem d’esperar que canviïn la cartellera per poder anar-hi.

Investigant vaig trobar que ja hi ha campanyes amb finançament privat que intenten aconseguir aquests objectius. A Espanya, ja hi ha 9 teatres que ofereixin aquests serveis (l’any passat només n’hi havia dos a Madrid) i, volgués o no, vaig dibuixar un somriure en veure que tot i la situació actual, s’anava avançant. També alguns Centres Cívics i teatres públics ofereixen alguns serveis (els més econòmics) si els hi demanen els usuaris. Prou satisfeta, ja sabia que alguna cosa trobaria com a regal, encara que fos d’aquí uns mesos. Total, ja no em ve d’aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FacebookLinkedInMeneameBlogger PostShare